1395 / 6 / 14، 12:38 عصر
محققین با استفاده از مولکولی که به عنوان مارکر سلول های بنیادی لیمبال عمل می کند، راهی را برای تقویت رشد مجدد بافت قرنیه برای احیای بینایی یافته اند.
به گزارش "انجمن حمایت از بیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران " به نقل ازstem-cells-news، مطالعه ای در انستیتو چشم وابسته به هاروارد صورت گرفته است که می تواند به بیمارانی که به دلیل سوختگی یا برخورد با مواد شیمیایی و بیماری های چشمی، نابینایی شان را از دست داده اند کمک کند. سلول های بنیادی لیمبال در اپی تلیوم قاعده ای لیمبال چشم یا لیمبوس قرار دارند و به نگهداری و بازسازی بافت قرنیه کمک می کنند. از دست رفتن این سلول های به دلیل آسیب یا بیماری یکی از دلایل اصلی نابینایی است. در گذشته، بافت یا پیوندهای سلولی برای کمک به بازسازی قرنیه استفاده می شدند اما مشخص نبود که آیا سلول های بنیادی لیمبال واقعی در این گرافت ها وجود دارند یا خیر یا در صورت وجود داشتن چه تعداد از این سلول ها باید وجود داشته باشد تا نتایج مناسبی به دست آید.
در این مطالعه محققین توانسته اند از یک آنتی بادی برای تشخیص مارکر مولکولی ABCB5 روی سلول های بنیادی لیمبال استفاده کنند. سلول های بنیادی لیمبال بسیار نادرند و موفقیت پیوند کاملا به وجود این سلول های نادر بستگی دارد. در این مطالعه آن ها کشف کردند که ABCB5 در سلول های پیش ساز بافتی در پوست انسان و روده تولید می شود و در ادامه در مطالعات موشی آن ها مشاهده کردند که ABCB5 در سلول های بنیادی لیمبال نیز وجود دارد و برای حفظ و بقای آن ها و تکوین و ترمیم قرنیه ضروری است. موش های فاقد ژن دارای عملکرد ABCB5 سلول های بنیادی لیمبال شان را از دست می دهند و قرنیه آن ها نیز بعد از آسیب به سختی ترمیم می شود. محققین درصدد هستند که با همکاری کمپانی های دارویی به تکوین آنتی بادی ABCB5 با درجه بالینی بپردازند.