نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه
|
1395 / 2 / 22، 12:00 عصر,
|
|||
|
|||
طرز تهیه عدسی و 8 راز خوشمزهتر شدن آن
عدس یک منبع غنی برای تامین آهن بدن و پیشگیری از کم خونی است. دستور پخت و راز های خوشمزه شدن عدسی را در این مطلب ببینید. میدانید که کم خونی و فقر آهن از مشکلات زنان ایرانی است و تامین آهن برای همه بویژه خانمهای باردار در راستای سلامت خود و نوزادشان حائز اهمیت است.
بهترین منابع خوراکی حاوی آهن، موادغذایی شامل جگر، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخممرغ، سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و پهن مثل اسفناج،عدس، سایر حبوبات و میوههای خشک مخصوصا برگه زردآلو و دانههای روغنی هستند.
در همین راستا می توانید از دستورهای غذایی زیر که هدفمندتر بوده و برای تامین آهن گزینههای بهتری هستند استفاده کنید.
یک نکته مهم: هنگام استفاده از غذاهایی که غنی از آهن هستند ، از منابع غذایی حاوی ویتامین، جهت جذب بهتر آهن (مثل پرتقال، گریپ فروت، گوجهفرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز و لیمو ترش) استفاده کنید.
طرز تهیه عدسی و 8 راز خوشمزه تر شدن آن
مواد لازم :
دو لیوان عدس
روغن 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
پیاز متوسط یکعدد برای پیاز داغ
رب گوجه فرنگی 2 الی 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
عدس را از 24 ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید . با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تیره نمیشود .
عدس ها را با روغن و آب ( یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید ) بپزید . پس از پخت کامل عدس ها – پیاز داغ و رب گوجه و نمک و فلفل ( و کمی در صورت تمایل ادویه گرام ماسالا یا هر نوع ادویه که می پسندید ) اضافه کنید . قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید .
آنرا با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون آنرا سرو کنید .( اگر مقدار بسیار کمی پودر گلپر هم روی بریزید خوشمزه و سهل الهضم می شود .)
8 راز عدسی
از قدیم عدسی برای صبحانه و میان وعدهها استفاده میشده آن هم به این دلیل که غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت میشده اما امروز ما یکی از واردکنندههای این ماده غذایی هستیم. برای پخت عدسی نیز نکتههایی وجود دارد که ما به 8 مورد از آنها پرداختهایم که عبارتند از:
1. عدس بستهبندی بخرید. توجه کنید که بستهبندی آن چروک و سوراخسوراخ نباشد. در ضمن، وقتی در کاسهای از آب آن را خیس میکنید، عدسها ته ظرف باقی بمانند و به سطح آب نیایند. به علاوه از خریدن عدسهای فلهای نیز خودداری کنید زیرا امکان دیرپز بودن آنها وجود دارد.
2. برای آنکه نفاخی عدس گرفته شود آن را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. البته دقت کنید که این زمان بیشتر نشود زیرا در این صورت عدس بر اثر حرارت دیدن، له و پوستش جدا میشود.
3. برای آنکه عدسها سریعتر پخته شوند ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدسها را نیز اضافه کنید و بعد از این مرحله به عدس، آب اضافه کنید. با این کار عدسها سریعتر میپزند.
4. ادویه و چاشنیهای این غذا را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید زیرا هم باعث دیرپز شدن عدس میشوند و هم عطر و بوی ادویهها از بین خواهند رفت.
5. به عنوان ادویه به این غذا زیره بزنید و اگر تمایل دارید در آن گلپر بریزید، چاشنی عدسیتان بهتر است سرکه باشد اما در صورت نزدن گلپر، چاشنی مناسب این غذا آبلیموی تازه است.
6. اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر عدسی شور شد از سیبزمینی استفاده کنید.
7. برای خوشمزهتر شدن عدسی به آن سیبزمینی نگینی شده اضافه کنید و هرگز از گوشت استفاده نکنید زیرا عدسی، غذایی است که گوشت ندارد.
8. عدسی غلظت مشخصی دارد، بهتر است نه خیلی رقیق باشد و نه مانند حلیم غلیظ بلکه مانند آشی نسبتاً غلیظ باید پخته و سرو شود. |
|||
|
پیامهای داخل این موضوع |
نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 3 / 26، 11:16 عصر
پاسخ: هنر آشپزی - توسط مرضیه - 1393 / 3 / 30، 07:42 عصر
پاسخ: هنر آشپزی - توسط مرضیه - 1393 / 3 / 30، 07:43 عصر
پاسخ: هنر آشپزی - توسط مرضیه - 1393 / 4 / 15، 05:21 عصر
پاسخ: هنر آشپزی - توسط مرضیه - 1393 / 4 / 15، 05:23 عصر
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 4 / 18، 07:53 عصر
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 5 / 1، 07:37 عصر
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط سعیده - 1393 / 5 / 12، 01:09 صبح
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 6 / 10، 09:51 عصر
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 6 / 10، 10:03 عصر
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 6 / 10، 10:14 عصر
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 6 / 10، 10:20 عصر
RE: هنر آشپزی وتغذیه - توسط ملیحه - 1393 / 6 / 15، 12:18 صبح
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 6 / 26، 05:01 عصر
RE: هنر آشپزی وتغذیه - توسط عبدالحسین - 1393 / 7 / 17، 08:33 عصر
پاسخ: هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 8 / 3، 05:10 عصر
RE: هنر آشپزی وتغذیه - توسط ملیحه - 1393 / 8 / 18، 02:20 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط ملیحه - 1393 / 9 / 10، 01:54 عصر
پاسخ: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط روحان - 1393 / 9 / 10، 06:51 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط ملیحه - 1393 / 9 / 16، 11:12 عصر
پتاژ کدو حلوایی، ساده و با کلاس! - توسط صدف - 1393 / 10 / 28، 10:50 صبح
پاسخ: بهترین روش انجماد مواد غذایی - توسط صدف - 1393 / 11 / 3، 07:08 عصر
پاسخ: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط مرضیه - 1393 / 11 / 4، 05:35 عصر
پاسخ: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط صدف - 1393 / 11 / 6، 01:30 عصر
پاسخ: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط سعیده - 1393 / 11 / 15، 01:36 صبح
اثر شگفت انگيز معجون ليمو وزنجبيل را احساس کنيد - توسط صدف - 1393 / 11 / 26، 12:43 عصر
پاسخ: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط سوزان - 1393 / 12 / 15، 06:43 عصر
پاسخ: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط سعیده - 1393 / 12 / 20، 12:30 عصر
سکنجبین خانگی بسازید - توسط صدف - 1394 / 1 / 10، 11:54 صبح
پاسخ: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط سعیده - 1394 / 1 / 18، 09:48 صبح
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط سعیده - 1394 / 5 / 24، 01:03 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط سعیده - 1394 / 5 / 31، 12:37 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط سعیده - 1394 / 6 / 3، 08:28 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط صدف - 1394 / 8 / 21، 11:06 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط صدف - 1394 / 11 / 1، 11:32 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط صدف - 1394 / 12 / 16، 02:32 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط صدف - 1395 / 2 / 22، 12:00 عصر
RE: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه - توسط صدف - 1395 / 5 / 3، 11:00 صبح
[برش] ஜگــپ و گـفـت روزانـهஜ - توسط عبدالحسین - 1393 / 7 / 10، 01:40 صبح
[برش] ஜگــپ و گـفـت روزانـهஜ - توسط عبدالحسین - 1393 / 7 / 15، 02:07 صبح
نسخه ای برای درمان سنگ کلیه - توسط خدیجه - 1393 / 8 / 21، 12:48 عصر
[برش] ஜگــپ و گـفـت روزانـهஜ - توسط مینا - 1393 / 9 / 14، 08:55 عصر
|
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 21 مهمان