قران و خواص اذکار و ادعیه
|
1393 / 8 / 10، 03:27 عصر,
|
|||
|
|||
اعوذ بالله از كجا به وجود آمده است؟
(بسم الله الرحمن الرحیم) عبارت "اعوذ بالله من الشيطان الرجيم" عين آيه قرآن نيست بلكه از يكي از آيات قرآن گرفته شده است. توضيح اينكه خداوند متعال در سورهي نحل آيهي 98 ميفرمايد: «فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ» «وقتي كه قرآن را قرائت ميكني، از شيطان رانده شده به خدا پناه ببر" يعني آيه با عبارت «فاستعذ» امر ميكند كه "پناه ببر"، و متكلم در مقام گفتن ميگويد: "اعوذ" پناه ميبرم. لذا تعبير "أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ" از اين آيه گرفته شده است و در معنا و مقصود تفاوت چنداني نميكند. در حقيقت اين آيهي شريفه اشاره ميكند به رانده شدن شيطان. چه كرد شيطان كه از درگاه الهي رانده شد؟ "شيطان" در مقابل آدم(ع) تكبر ورزيد و سجده نكرد او نژادپرست بود ميگفت: "من از آتش خلق شدم انسان از خاك خلق شده است" و به مقام انسان حسادت ورزيد. و بعد از اين همه سرپيچي باز توبه نكرد و به دشمني خود ادامه داد و آدم را فريب داد تا از بهشت اخراج شد. حال خداوند ميفرمايد: وقتي ميخواهيد قرآن بخوانيد از اين شيطان رانده شده پرهيز كن و به خدا پناه ببر و اين پيام را هم براي ما دارد كه شيطاني كه تكبر ورزيد و از فرمان من سرپيچي كرد مواظب باشيد كه شما اين گونه نباشيد. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ آقامصطفی عالی بود دستت درد نکنه(محمدحسین ) |
|||
6 کاربر به خاطر ارسال این پست از مصطفی تشکر کردهاند: ملیحه, محمد81, محمد حسین, فرید, سوزان, بهزاد |
|
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 10 مهمان