1394 / 7 / 5، 10:30 عصر
دکترربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست علنی (سه شنبه 31 شهریور) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال فاطمه آلیا در خصوص علت تأخیر ارائه لایحه حمایت از معلولان، گفت:علت اینکه ارائه این لایحه به درازا کشید، آن بود که در این کار از مشارکت تشکلهای معلولان استفاده کردیم و زمان زیادی را در کمیسیون اجتماعی دولت صرف کردیم تا یک برنامه جامع در حوزه حمایت از معلولان ارائه شود. وی ادامه داد: بخشی از این حمایتها نیاز به قانون نداشت، اما بخشی که نیازمند قانون بود، تحت لایحه ای تقدیم ریاست مجلس شورای اسلامی شده است و اطمینان دارم با این لایحه، یک تحول اساسی در رسیدگی به وضع معلولان و تحولات ساختاری در سازمانها ایجاد خواهد شد. وی در خصوص ویژگی های لایحه حمایت از معلولان گفت: دخیل شدن 20 دستگاه اجرایی به جای دخیل شدن یک سازمان (سازمان بهزیستی)، تشکیل شورای عالی هماهنگی، پیشبینی حق تأمین اجتماعی، مرتبط کردن بیمه ها با مسائل توانبخشی و حق نگهداری معلول در بهزیستی را در این لایحه دنبال کردیم. همچنین به بحث مالیات نیز پرداخته شده است که از وزیر اقتصاد نیز برای همراهی با این موضوع کمال تشکر را دارم. این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: از سوی دیگر استراتژی توانمندسازی در این لایحه لحاظ شده و لذا قسمت اول سؤال خانم آلیا محقق شده و امید است کمیسیون اجتماعی مجلس نیز بر آن افزوده و این لایحه را غنی تر کند. ربیعی در خصوص سؤال دوم آلیا پیرامون سازمان بهزیستی به عنوان حیات خلوت هزینه ها و برنامه های تبلیغاتی، تصریح کرد: این را بگویم، خانم آلیا نکات مهمی در سؤال خود داشتند که بطور خصوصی یا حضوری به من اعلام کردند، البته من آنها را می پذیرم و به برخورد با ریخت و پاشها در سازمان، نه تنها به عنوان یک امر مدیریتی، بلکه یک امر دینی و اخلاقی اعتقاد دارم و در برخی مواقع نیز تذکرات لازم را داده ام. وی ادامه داد: سازمان بهزیستی در دو سال اخیر تحولات عظیمی را در زمینه نظری و اجرا به خود دیده است. ربیعی گفت: من ادعا نمی کنم همه چیز عالی بوده، چرا که معتقدم کارهای پیش روی زیادی داریم و همواره به عنوان یک خادم در خدمت این عزیزان هستم. وی تصریح کرد: من حاضر نیستم حتی یک ریال پول بهزیستی صرف موضوعات دیگر شود و با حساسیت زیادی در این بخش عمل کردم. به گزارش"انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران " به نقل از خبرگزاری خانه ملت فاطمه آلیا، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این نشست در توضیح سؤال خود از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، ضمن تشکر از کلیه خدمات مددکاران و کارکنان سازمان بهزیستی در همه استانها اظهار کرد:سؤال مطروحه، در خصوص مواردی است که مسئولان برای کمک به معلولان باید انجام می دادند، ولی کوتاهی کردند. وی افزود: صحبت در مورد قانون 16 ماده ای حمایت از حقوق معلولان در این فرصت اندک مجلس امکان پذیر نیست، اما باید تأکید کرد که نظارت و بازرسی ها به درستی انجام نشده و همه فرمایش های وزیر کار در خصوص حمایت از معلولان تئوری است، بنابر این باید به وزیر کار گفت که چرا بخش های حمایتی را به شما سپردند. آلیا با اشاره به ماده 7 قانون حمایت از حقوق معلولان گفت: در قانون به این نکته اشاره شده که حد اقل 60 درصد پست های سازمانی باید بدون آزمون در اختیار معلولان باشد، اما وزارتخانه ها در استخدام معلولان آزمون برگزار می کنند. وی تصریح کرد: متأسفانه نظارتی از سوی بهزیستی و وزارت کار در شرایط معلولان نیست و همه مواردی که گفته شده تنها در حد حرف است. در این نشست فاطمه آلیا از پاسخ های وزیر کار قانع نشد و خواستار به رأی گذاشتن توضیحات وزیر در صحن علنی مجلس شد که در نهایت نمایندگان با 94 رأی موافق، 78 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در مجلس از پاسخ های وزیر قانع نشدند و بدین ترتیب ربیعی کارت زرد دوم خود را از مجلس دریافت کرد./