1393 / 12 / 17، 03:32 عصر
سلامانه : یک متخصص بهداشت موادغذایی با بیان اینکه از خرید آجیل شور، بوداده و رنگ شده اجتناب کنید، گفت: «بهتر است انواع مغزهای خام را به عنوان تنقلات شب عید تهیه کنید که علاوه بر ارزش غذایی، به مراتب ماندگاری آن هم بیشتر از مغزهای بوداده است.»
دکتر آراسب دباغمقدم در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه اظهار داشت: «آجیل و خشکبار از تنقلاتی هستند که اگر در شرایط نامناسب محیط مانند گرما و رطوبت بالا به مدت طولانی بمانند، بهنوعی قارچ آلوده میشوند که با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین عوارض سریع یا طولانیمدتی را در مصرفکننده ایجاد میکند. معمولاً این سم در آجیلهای فلهای که بهصورت سنتی نگهداری و عرضه میشوند به مقدار زیاد یافت میشود بنابراین با توجه به اینکه برخی مراکز عرضه آجیل، محصولات کهنه و آفتزده خود را نیز بهصورت مخلوط عرضه میکنند توصیه میشود که از خرید آجیلهای مخلوط فلهای اجتناب کنید.»
وی در ادامه افزود: «بهتر است که اقلام آجیل را جداگانه بخرید و مخلوط کنید. حین خرید هم توجه داشته باشید که آجیل بوی کهنگی و نا ندهد و لکههای سیاه رنگی که میتواند نشاندهنده وجود کپک باشد، روی آن مشاهده نشود.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی در پایان برای حفظ طعم تازگی آجیل گفت: «برای اینکه آجیل طعم تازگی خود را حفظ کند میتوانید طی مدتزمان ماندگاری آن را داخل کیسهای نخی بریزید و سپس کیسه را داخل یک نایلون بزرگ قرار دهید و پس از خارج کردن هوا و گره زدن نایلون، آن را داخل جامیوهای نگهدارید تا آجیل برای مدت بیشتری تازه و خوشطعم بماند.»
منبع : اجيل عيد
دکتر آراسب دباغمقدم در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه اظهار داشت: «آجیل و خشکبار از تنقلاتی هستند که اگر در شرایط نامناسب محیط مانند گرما و رطوبت بالا به مدت طولانی بمانند، بهنوعی قارچ آلوده میشوند که با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین عوارض سریع یا طولانیمدتی را در مصرفکننده ایجاد میکند. معمولاً این سم در آجیلهای فلهای که بهصورت سنتی نگهداری و عرضه میشوند به مقدار زیاد یافت میشود بنابراین با توجه به اینکه برخی مراکز عرضه آجیل، محصولات کهنه و آفتزده خود را نیز بهصورت مخلوط عرضه میکنند توصیه میشود که از خرید آجیلهای مخلوط فلهای اجتناب کنید.»
وی در ادامه افزود: «بهتر است که اقلام آجیل را جداگانه بخرید و مخلوط کنید. حین خرید هم توجه داشته باشید که آجیل بوی کهنگی و نا ندهد و لکههای سیاه رنگی که میتواند نشاندهنده وجود کپک باشد، روی آن مشاهده نشود.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی در پایان برای حفظ طعم تازگی آجیل گفت: «برای اینکه آجیل طعم تازگی خود را حفظ کند میتوانید طی مدتزمان ماندگاری آن را داخل کیسهای نخی بریزید و سپس کیسه را داخل یک نایلون بزرگ قرار دهید و پس از خارج کردن هوا و گره زدن نایلون، آن را داخل جامیوهای نگهدارید تا آجیل برای مدت بیشتری تازه و خوشطعم بماند.»
منبع : اجيل عيد
أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ