انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
  • پرتال
  • انجمن
    • مشاهده ارسال های جدید
    • مشاهده ارسالهای امروز
  • لیست اعضا
  • جستجو
  • تقویم
  • راهنما
  • زمان کنونی: 1404 / 2 / 20، 04:32 صبح
  • A+
  • A
  • A-
درود مهمان گرامی! ورود ثبت نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
قابل توجه مهمانان بازدید کننده: با اتخاذ تدابیر و ارائه اعلام شماره حساب بانکی که در ذیل به آن اشاره شده با حفظ ارزش ها و كرامات والای انسانی و تكیه بر مشاركت و همكاری نزدیك شما اعضاء و بازدیدکنندگان درحمایت وکمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی این قشر کم بینا، نابینا وكم درآمد، ماراحمایت ویاری نمائید. شماره حساب کارت شتاب بانک رفاه کارگران به شماره: 5894631500966528 به نام حاج آقا ابراهیمی وجوه خود را واریز نمائید. ««در صورت ثبت نام دراین انجمن حتما ازنام کاربری فارسی استفاده نمائید (انتخاب نام کاربری با زبان انگلیسی تائید و فعال نمیگردد) جهت تائید و فعال سازی نام کاربری خود با شماره 09389502752 بنام محسن سروش راس ساعت 10 الی 11صبح بجز روزهای تعطیل تماس حاصل نمائید.»» ایمیل انجمن: FORUM.RPSIRAN.IR@GMAIL.COM

انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران › اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی › اخبار چشم پزشکی v
« قبلی 1 ... 6 7 8 9 10 ... 23 بعدی »

:8 عادتی که به چشم ها آسیب می زنند

حالت‌های نمایش موضوع
:8 عادتی که به چشم ها آسیب می زنند
محسن سروش آفلاین
ناظر انجمن‌ها
*
ارسال‌ها: 1,584
تشکر اهداء کرده: 427
تشکر دریافتی: 2,288 بار در 265 پست
موضوع‌ها: 574
تاریخ عضویت: 1393 / 2 / 22
اعتبار: 26
#1
1395 / 10 / 11، 08:47 عصر
سیگار کشیدن، عدم استفاده از عینک آفتابی.
به گزارش"انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران"از آنجایی که سلامت چشم ها از اهمیت بالایی برخوردار است باید بیشتر مراقب باشید. در این مطلب به عادت های نادرستی که به چشم ها آسیب می زنند اشاره می کنیم.
عدم مراقبت و درمان دیابت
اگر به دیابت مبتلا هستید، باید به موقع داروهایتان را مصرف کنید تا دچار عوارض این بیماری بخصوص در بینایی نشوید. عدم مراقبت و درمان دیابت به چشم ها صدمه زیادی می زند، چون زمانی که علائم آن روی چشم ها بروز کند، کار از کار گذشته و دیر شده است. رتینوپاتی دیابتی اولین عامل نابینایی قبل از سن 65 سالگی است.
چه باید کرد؟
اگر به دیابت مبتلا هستید به توصیه های پزشک تان عمل کرده و درمان تان را به دقت دنبال کنید. لازم است که هر سال به چشم پزشک مراجعه کرده و سلامت چشم ها را نیز کنترل کنید.
استفاده طولانی مدت از لنزهای نرم تماسی
اگر از لنزهای روزانه استفاده می کنید، باید اصول آن را رعایت کنید. استفاده از این لنزها بیش از یک روز یا عدم شستشوی روزانه آنها قبل از استفاده باعث بروز مشکلاتی در قرنیه می شود و به سلامت چشم ها آسیب جدی می زند.
چه باید کرد؟
بعد از هر بار استفاده، لنزها را با سرم شستشو تمیز کرده و داخل مایع لنز تمیز قرار دهید. نباید با لنز داخل چشم بخوابید. اگر از لنزهای یکبار مصرف استفاده می کنید، بعد از خارج کردن آنها از چشم باید آنها را دور بیندازید.
عدم استفاده از عینک آفتابی مناسب
استفاده نکردن از عینک آفتابی باعث می شود که اشعه ماورای بنفش نور خورشید، به شبکیه چشم آسیب جدی بزنند. اشعه های ماورای بنفش UVB و UVA ناشی از نور خورشید علاوه بر پوست، برای چشم ها نیز مضر هستند. از آنجایی که چشم ها شفاف هستند، اشعه های ماورای بنفش به شبکیه رسیده و آن را می سوزانند.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور آفتاب باعث بروز زودهنگام آب مروارید می شود که عامل ضعیف شدن چشم ها و احساس درد و ناراحتی در نور خورشید است. این مسئله باعث تسریع بروز دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری نیز می شود.
چه باید کرد؟
لازم است که از عینک های آفتابی مناسب و طبی در مقابل نور آفتاب استفاده کنید.
مصرف غذاهای آماده
مصرف غذاهای آماده و فست فودها برای چشم ها مضر هستند چون باعث تخریب شبکیه می شوند. غذاهای آماده و غذاهای فراوری شده سرشار از رنگ مصنوعی خوراکی و مواد افزودنی هستند. تمام این ترکیبات مضر بوده و زیر شبکیه رسوب می کنند. این مسئله نیز باعث فرسودگی شبکیه چشم می شود.

چه باید کرد؟
حتما از مواد غذایی تازه و مفید برای حفظ سلامت چشم ها استفاده کنید.
مصرف مواد غذایی تازه و رنگی برای چشم ها خوب است. میوه ها و سبزیجات تازه جزو این مواد غذایی هستند، چون سرشار از رنگدانه های کاروتنوئیدی (لوتئین و زئاکسانتین) هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و سلامت چشمها را ارتقا می دهند. این آنتی اکسیدان ها از ماکولای چشم در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
بعد از 45 سالگی می توانید با مشورت پزشک دو تا سه دوره مکمل مصرف کنید تا از بروز بیماری های چشمی پیشگیری شود. این مکمل ها عبارتند از امگا3، روی، ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم، لوتئین و غیره.
قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل تلویزیون، رایانه و صفحه تلفن
امروزه اکثر مردم به طور طولانی مدت به صفحه کامپیوتر، موبایل های هوشمند، تلویزیون، تبلت و غیره چشم دوخته اند. این مسئله یکی از عوامل ایجاد کننده نزدیک بینی است. صفحه روشن باعث انتشار نور آبی می شود. قرار داشتن طولانی مدت در برابر تشعشعات نور آبی مصنوعی باعث تخریب شبکیه و عدسی چشم می شود. در نتیجه نزدیک بینی و دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری زودتر بروز می کند.
چه باید کرد؟
اگر زیاد با رایانه کار می کنید و به طور کلی زیاد به صفحه نور آبی چشم می دوزید، حتما هر دو ساعت یکبار 15 دقیقه استراحت چشمی داشته باشید. می توانید از عینک های مخصوص فیلترکننده نور آبی استفاده کنید. حواستان باشد که کودکان نباید بیش از دو ساعت در روز مقابل تلویزیون، رایانه، تبلت و غیره باشند.
عدم تحرک بدنی مناسب
ورزش برای تمام بافت های بدن انسان مفید است و چشم ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
انجام ورزش منظم مانند پیاده روی باعث می شود اکسیژن رسانی به چشم ها بهتر انجام شود. این مسئله نیز به تمیز شدن چشم ها منجر می شود.
چه باید کرد؟
توصیه می کنیم بویژه از 45 سالگی تحرک بدنی منظمی داشته باشید و هر هفته چند نوبت ورزش کنید.
عدم مراجعه به چشم پزشک
خیلی از افراد هر سال یکبار به دندانپزشک مراجعه می کنند. اما نیازی به مراجعه به چشم پزشک نمی بینند. واقعیت این است که مراجعه منظم به چشم پزشک نیز ضروری است، چون این کار از بروز بیماری های خاموش چشمی پیشگیری می کند. معمولا بعد از 40 سالگی احتمال بروز مشکلاتی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولای چشم بالا می رود.
چه باید کرد؟
توصیه می شود حتی اگر مشکلی خاصی نیز احساس نمی کنید، هر پنج سال یکبار به چشم پزشک مراجعه کنید. بعد از 45 سالگی باید هر 2 تا 3 سال یکبار به چشم پزشک مراجعه کنید. این کار مانع از بروز بیماری های احتمالی این سنین می شود.
مصرف دخانیات
ترکیبات سمی موجود در دود سیگار روی ماکولای چشم یعنی منطقه مرکزی شبکیه رسوب می کنند. به همین دلیل سیگاری ها، چهار برابر بیشتر در معرض دژنراسیون ماکولای چشم قرار می گیرند. علاوه بر این بیماری های چشمی دیگر نیز در این افراد، 10 سال زودتر از حد معمول بروز می کنند.
چه باید کرد؟
باید سیگار را ترک کنید. یادتان باشد که سیگاری ها در مقایسه با غیرسیگاری ها بیشتر در معرض دژنراسیون ماکولای چشم قرار دارند. علاوه بر ترک سیگار لازم است به طور مرتب به چشم پزشک مراجعه کنید./
ارسال‌ها
پاسخ

« قدیمی‌تر | جدیدتر »


  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
  • مشترک شدن در این موضوع
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • صفحه‌ی تماس
  • پرتال حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبرواشتارگات درایران
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • پیوند سایتی RSS

تمامی حقوق مادی و معنوی برای انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

حالت خطی
حالت موضوعی