: روش های متنوع افزودن زنجبیل به برنامه غذایی - نسخهی قابل چاپ +- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.) +-- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=9) +--- انجمن: تغذیه و طب سنتی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=11) +--- موضوع: : روش های متنوع افزودن زنجبیل به برنامه غذایی (/showthread.php?tid=4949) |
: روش های متنوع افزودن زنجبیل به برنامه غذایی - صدف - 1395 / 4 / 27 زنجبیل به دلیل طعم تند و توانایی هایی که در کمک به مشکلات گوارشی دارد، بسیار معروف است و همچنین خاصیت ضدالتهابی نیز دارد، ما برای افزودن این ماده مفید به برنامه غذاییتان پیشنهادات زیر را داریم.
چگونه زنجبیل را در برنامه غذایی خود بگنجانیم
اگر تصمیم دارید برای سلامتی بیشتر زنجبیل را به برنامه و رژیم غذایی تان اضافه کنید، می توانید به روش های زیر و ایجاد تنوع در استفاده از زنجبیل، این کار را انجام دهید.
چای زنجبیل بنوشید
چای زنجبیل آسان ترین راه برای اضافه کردن زنجبیل به برنامه غذایی است. می توانید چای آماده زنجبیل بخرید و یا زنجبیل تازه را دم کنید.
برای تهیه چای زنجبیل یک قاشق چای خوری زنجبیل خرد شده را در یک قوری بریزید و روی آن آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد، سپس زنجبیل را با صافی از چای آماده شده، جدا کنید. هر روز می توانید ۳ الی ۴ فنجان چای زنجبیل بخورید.
از زنجبیل به عنوان چاشنی استفاده کنید
ساده ترین روش ها برای اضافه کردن زنجبیل به غذا به این صورت است:
در وعده شام می توانید ۲ الی ۳ قاشق چای خوری زنجبیل خرد شده به سوپ یا غذاهای سرخ کردنی اضافه کنید.
در غذاهایی مثل کلوچه یا مافین ½ قاشق چای خوری پودر زنجبیل اضافه کنید.
اگر طعم خام زنجبیل را دوست داشته باشید، می توانید به عنوان چاشنی به سالاد اضافه کنید.
شکلات زنجبیل درست کنید
اگر طعم تند زنجبیل را دوست دارید اما بیشتر دلتان می خواهد که شیرین باشد، خودتان می توانید زنجبیل شیرین درست کنید. تهیه آن زیاد سخت نیست اما کمی وقت گیر است.
یک پیمانه زنجبیل تازه را پوست گرفته و خرد کنید. اندازه های آن بستگی به خودتان دارد. فقط باید بدانید که هر چقدر بزرگتر باشند دیرتر خشک می شوند.
نصف پیمانه آب و نصف پیمانه شکر را با هم مخلوط کنید و روی گاز بگذارید تا بجوشد.
سپس زنجبیل را به آن اضافه کنید. شعله را کم کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بجوشد.
پس از ۲۰ دقیقه با یک کف گیر مشبک زنجبیل ها را روی یک ظرف توری قرار دهید تا بعد از یک شبانه روز خشک شوند.
سپس زنجبیل های خشک شده را در یک ظرف در دار بدون هوا به مدت ۳ ماه نگه دارید.
مکمل زنجبیل مصرف کنید
می توان از قرص های کپسول زنجبیل برای درمان برخی مشکلات استفاده کرد:
مشکلات شکمی: اگر مشکل تهوع یا انواع سوء هاضمه دارید، مصرف روزانه یک گرم زنجبیل حال شما را بهتر می کند. می توانید مقدار آن را در هر وعده کمتر کنید، اما در وعده های بیشتری در روز بخورید. به عنوان مثال در ۲ دوز ۵۰۰ میلی گرم یا ۴ دوز ۲۵۰ میلی گرمی آن را مصرف کنید.
آرتروز: برای درمان آرتروز مصرف ۴ قرص ۲۵۰ میلی گرم می تواند موثر باشد.
توصیه مهم اول: در مصرف زنجبیل احتیاط کنید
ابتدا با پزشک مشورت کنید: در استفاده از زنجبیل هم مانند دیگر مکمل های گیاهی، باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. به دکتر در مورد موارد مصرفی که می خواهید داشته باشید بگوئید. او به شما می گوید که آیا زنجبیل برای این موارد مصرف خوب است یا این که داروی دیگری باید مصرف کنید. در صورتی که این مشکلات را داشته باشید، نباید بدون اجازه پزشک، زنجبیل مصرف کنید:
- دوران بارداری یا شیردهی
- سنگ صفرا
- اختلالات خونریزی
- مشکلات قلبی
- دیابت
توصیه مهم دوم: مصرف زنجبیل را محدود کنید
روزانه نباید بیشتر از ۴ گرم زنجبیل استفاده کنید. این مقدار هم شامل قرص ها می شود و هم شامل چای زنجبیل و غذاها.
حواستان به مقدار زنجبیلی که مصرف می کنید باشد تا بدانید که آیا بیشتر از ۴ گرم مصرف می کنید یا نه.
توصیه مهم سوم: مراقب تداخل دارویی زنجبیل با دیگر دارو ها باشید
اگر زنجبیل در داروهای دیگر تداخل ایجاد می کند آن را مصرف نکنید. برخی داروها هستند که نباید با زنجبیل مصرف شوند چون زنجبیل روی تاثیر آن داروها تداخل ایجاد می کند. از جمله این داروها:
- رقیق کننده های خون مثل وارفارین و آسپرین
- داروهای دیابت. زیرا زنجبیل قند خون را کاهش می دهد
- داروهای فشار خون بالا. زیرا احتمال این خطر وجود دارد که زنجبیل فشار خون را پایین بیاورد و ضربان قلب را نامنظم کند.
توصیه مهم چهارم: اگر هر گونه عوارض جانبی مشاهده کردید، مصرف زنجبیل را قطع کنید
به ندرت پیش می آید که زنجبیل عوارض ایجاد کند. حتی می توانید با مصرف زنجبیل به همراه غذا این عوارض را کمتر کنید. از جمله عوارضی که زنجبیل ممکن است ایجاد کند شامل مرارد زیر می باشد:
- سوزش معده
- اسهال
- التهاب دهان
- آروغ زدن
توصیه هایی برای انتخاب زنجبیل
برای چای و غذا زنجبیل تازه بخرید، زنجبیل تازه قوی تر است و به راحتی در فروشگاه ها یافت می شود. زنجبیل باید تازه و نرم باشد و پوست آن چروک و پلاسیده نباشد.زنجبیل تازه را می توان با پوست، به مدت ۴ هفته داخل پاکت های کاغذی یا دستمال کاغذی در یخچال نگهداری کرد.زنجبیل پوست کنده را داخل کیسه فریزر در یخچال نگهداری کنید. زنجبیل بدون پوست فقط چند روز می ماند.زنجبیل خشک دم دست داشته باشید، از پودر زنجبل، در غذاهایی مثل کیک، کلوچه و غذاهای دیگر می توان استفاده کرد. فقط باید دقت کنید که حتما طبیعی باشد.
|