: عادت هایی که به مرواریدهای گرانبها آسیب می زند - نسخهی قابل چاپ +- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.) +-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4) +--- انجمن: اخبار گوناگون (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=28) +--- موضوع: : عادت هایی که به مرواریدهای گرانبها آسیب می زند (/showthread.php?tid=4942) |
: عادت هایی که به مرواریدهای گرانبها آسیب می زند - صدف - 1395 / 4 / 25 نقش غیر قابل انکار دندان در سلامتی و زیبایی و هزینه های هنگفت دندانپزشکی سبب می شود که پزشکان تحقیقات گسترده ای روی سلامت دندان داشته باشند. تغذیه نقش موثری در حفظ سلامت دندان ها دارد؛ علاوه بر آن باید از عادت های اشتباهی که به دندان ها آسیب می زند اجتناب کرد.
به گزارش"انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران " به نقل از ایرنا، در ادامه به چند عادت اشتباه که دندان ها را از بین می برند اشاره شده است:
-جویدن یخ
جویدن یخ سبب ترک برداشتن دندان و آسیب به مینا و بافت نرم دندان می شود. اگر به جویدن یخ عادت دارید، آدامس را جایگزین آن کنید.
-پستانک
استفاده از پستانک و بطری شیر برای کودکان به مدت طولانی یکی از مهمترین دلایل آسیب به دندان است؛ به ویژه مادرانی که کودک را به همراه بطری در رختخواب قرار می دهند. محافظت از دندان ها فرآیندی است که از نوزادی شروع می شود.
-پیرسینگ زبان
سوراخ کردن زبان و کاشتن گل های میخی و نگین روی آن، یکی از مهمترین دلایل آسیب به دندان ها و بهداشت دهان است. معمولا سوراخ زبان سبب بروز عفونت و خونریزی می شود؛ به علاوه بهداشت لثه ها در معرض خطر قرار می گیرد و حتی ممکن است باعث از دست دادن دندان ها شود. استفاده از نگین روی دندان ها نیز از طرف دندانپزشکان منع شده است.
-دندان قروچه
دندان قروچه که معمولا ریشه روانی دارد؛ سبب آسیب به دندان ها می شود. استفاده از محافظ دندان در شب توصیه شده است.
-آب نبات
شکر موجود در آبنبات، به پلاک های دندان می چسبد. باکتری های موجود در پلاک، شکر را به اسید تبدیل می کنند و دندان ها به سرعت پوسیده می شوند. آبنبات های سرماخوردگی نیز به دندان ها آسیب می زنند.
-پاستیل
ماندگاری پاستیل روی دندان بسیار بیشتر از آبنبات است. بنابراین توصیه می شود که پس از مصرف پاستیل به سرعت دندان ها مسواک شود.
-نوشابه و آبمیوه های مصنوعی
یک بطری کوچک نوشابه حاوی 11 قاشق شکر است. به علاوه اسید فسفریک و اسید سیتریک موجود در آن به دندان ها آسیب می زند. تاثیر مخرب شیرین کننده های مصنوعی بر دندان بیشتر از شیرین کننده های طبیعی است.
-شکستن تنقلات با بازکردم در اشیا با دندان
دندان ابزاری برای شکستن و باز کردن در اشیا نیست؛ این کار سبب می شود دندان ها ترک برداند و مینای دندان آسیب ببیند.
-نوشابه های انرژی زا
نوشابه های انرژی زا حاوی بیشترین مقدار قند هستند و استفاده از آن ها به هیچ عنوان توصیه نمی شوند.
-آب مرکبات
آب مرکبات به دلیل خاصیت اسیدی، مینای دندان را از بین می برند، به همین علت توصیه شده است که با نی مصرف شوند.
-چیپس و غذاهای دیگر حاوی نشاسته
پلاک های موجود روی دندان نشاسته را به اسید تبدیل می کنند، بنابراین لازمست پس از مصرف غذاهای حاوی نشاسته، مسواک زده شود.
-تخمه
شکستن تخمه یکی از مهترین دلایل آسیب به دندان است.
-سیگار
سیگار مهمترین عامل سرطان زبان، لب و دهان و زردی و پوسیدگی دندان است.
-مصرف بیش از اندازه قهوه
-جویدن مداد
-لواشک و تنقلات ترش
-آب گیری لیمو ترش با دندان
-مصرف غذاهای سرد و گرم
|