انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
: آجیل ژاپنی سرشار از نمک و چربی است! - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: تغذیه و طب سنتی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=11)
+--- موضوع: : آجیل ژاپنی سرشار از نمک و چربی است! (/showthread.php?tid=4277)



: آجیل ژاپنی سرشار از نمک و چربی است! - صدف - 1394 / 8 / 20

در خشکبار یا شیرینی‌فروشی‌های سطح شهر محصولی به نام آجیل ژاپنی است که حجم بالایی از آن را چیزی شبیه به میگو تشکیل داده است. به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران " به نقل از سلامانه دلیل نام‌گذاری این محصول به آجیل ژاپنی، وجود میگو و سبزی‌های خشکی مانند نخود فرنگی یا باقالی خشک در آن و ادعای نزدیک بودن این آجیل به رژیم مدیترانه‌ای و رژیم‌های محبوب ژاپنی‌هاست. اما آیا واقعا، این آجیل‌ها از میگو و سبزیجات سالمی تهیه شده‌اند و می‌توان آنها را در برنامه غذایی گنجاند یا نه؟! سوالی است که دکتر سیدمرتضی صفوی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به آن پاسخ می‌دهد.این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در این باره گفت: «میگوهایی که ادعا می‌شود در آجیل‌های ژاپنی به کار رفته است در واقع آرد ذرت و سیب‌زمینی هستند که طی فرآیندهایی در قالب‌هایی شبیه به میگو ریخته شده و در روغن سرخ می‌شوند و حالت ترد و خوشمزه ای را به خود می‌گیرند. علاوه بر آن در هنگام تهیه این آجیل از رنگ‌های خوراکی استفاده می‌شود تا ظاهری شبیه به میگو به خود بگیرند.»وی با تاکید براینکه مصرف اینگونه تنقلات زمینه ابتلا به برخی بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، توضیح داد: «این آجیل سرشار از نمک و چربی است که باعث افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی، چاقی، دیابت و بیماری‌های گوارشی می‌شود. علاوه بر این، این محصول از روغن‌های بسیار مضر هیدروژنه تهیه می‌شود که احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان را افزایش می‌دهد.»صفوی، دانشیار گروه و تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مدیر عامل شهرک سلامت اصفهان در نهایت با بیان اینکه این تنقلات فاقد ارزش غذایی است، یادآور شد: «حتی سبزیجات خشک موجود در این آجیل‌ها به دلیل فرآیندهایی که در تولید آنها به کار می‌رود فاقد ارزش غذایی هستند بنابراین مصرف این آجیل‌ها به هیچ عنوان مورد تایید نبوده و به هیچ کسی توصیه نمی‌شود.»