انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
ساخت آدامس دارویی و داروی کاشتنی در چشم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: آموزش (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=14)
+--- انجمن: علم و فناوری (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=16)
+--- موضوع: ساخت آدامس دارویی و داروی کاشتنی در چشم (/showthread.php?tid=3784)



ساخت آدامس دارویی و داروی کاشتنی در چشم - سعیده - 1394 / 5 / 25

رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تهیه داروی ایمپلنت داخل چشمی کلیندامایسین، تهیه دارو به شکل آدامس و تهیه کپسول موسیر برای از بین بردن پلاک‌های دهان را از جمله تحقیقات پژوهشگران مرکز عنوان کرد. به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران" به نقل ازایسنا، سید ابوالفضل مصطفوی اظهار داشت: با بیان اینکه مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال 1381 به فعالیت مشغول شد، اظهار کرد: هدف از ایجاد این مرکز استفاده از پتانسیل‌های خوبی بود که در اصفهان به ویژه در دانشکده داروسازی وجود داشت تا بتوانیم تحقیق تا بازار را هموار کنیم. وی افزود: علاوه بر کاربردی کردن تحقیقات، انجام تحقیقاتی پایه‌ای و تهیه و تولید داروی جدید نیز از جمله اهداف ایجاد این مرکز است.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به زمینه‌های فعالیت مرکز، ادامه داد: نخستین زمینه فعالیت مرکز در فناوری دارویی یا فارماسیوتیکس است که عمدتا با ساخت و تهیه فرآورده‌های دارویی به اشکال گوناگون نقش بازی می‌کند.علاوه بر این در تهیه داروهایی با سیستم‌های نوین دارویی و داروسازی هدفمند فعالیت می‌کند. به این نحو که داروها را به گونه‌ای طراحی می‌کنیم که به شکل کنترل شده و به صورت تاخیری و یا تدریحی در بدن آزاد شود و به محلی که هدف سلامت بیمار است، برسد. مصطفوی اضافه کرد: تهیه داروهای کنترل شده و هدفمند، جهت ورود دارو به بافت سرطانی (به عنوان نمونه در ریه) است که دارو مستقیما به همان بافت سرطانی رسیده و صرفا وارد یک بافت خاص شود. علت ساخت این نوع داروها این است که داروهای ضد سرطان عوارض بسیاری دارد و وارد بافت‌های گوناگون می‌شود، پس اگر دارو را به صورتی بسازیم که وارد بافت هدف شود عوارض آن به شدت کاهش می‌یابد.
وی با اشاره به ساخت داروها با توجه به گیاهان دارویی، گفت: تعیین مواد متشکله در گیاهان، جداسازی آنها و بررسی تاثیر آنها بر بیماری‌های گوناگون را در دست کار و تحقیق داریم. به عنوان نمونه در خصوص کاربرد گیاهان دارویی در بهبود زخم، بیماری‌های گوارشی یا بررسی فارماکولوژیک آنها و استفاده از آنها در درمان بیماری‌های گوارشی کار کردیم. رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه سومین زمینه فعالیت مرکز تحقیقات در حوزه تهیه و سنتز مواد اولیه دارویی است، گفت: بسیاری از مواد اولیه دارویی را از خارج از کشور با ارزبری بالا وارد می‌کنیم، البته بیش از 96 درصد از داروها در داخل کشور به فرآورده دارویی تبدیل می‌شود. مصطفوی با اشاره به طرح‌هایی که تاکنون مرکز تحقیقات داشته است، اظهار کرد: تهیه داروی ایمپلنت داخل چشمی از کلیندامایسین ( Clindamycin) که در چشم کاشته شده و دارو را در محل اثر آزاد می‌کند، تهیه داروهای آهسته رهش (Slow-Release)، تهیه دارو به شکل آدامس مانند آدامس متفورمین از جمله تحقیقات مرکز است. تاثیر عصاره گل محمدی در آلزایمر و تهیه کپسول موسیر در از بین بردن پلاک‌های دهان نیز از جمله مطالعات بر روی داروهای گیاهی است.
وی با بیان اینکه محققانی از دانشکده داروسازی و دیگر دانشکده‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مرکز تحقیقات استفاده می‌کنند، گفت: پایان نامه‌های دانشجویان در این مرکز تعریف و تایید می‌شود و امکانات لازم برای انجام تحقیقات در اختیار آنها قرار می‌گیرد. حتی این اتفاق افتاده است که اگر پایان نامه‌ای در مرکز تحقیقات تصویب شود در سایر دانشکده‌ها نیز به تصویب رسیده است، بنابراین رابطه‌ای دو طرفه میان مرکز و دانشجو ایجاد می شود. رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: تحقیق در مورد دارو ضروریست. اکثر داروها تا پیش از انقلاب اسلامی از خارج وارد می‌شد اما اکنون پیشرفت بسیاری در زمینه تولید دارو داشته‌ایم. مصطفوی اضافه کرد: اکنون دارو به عنوان یک حربه در صحنه جهانی برای تحت فشار قرار دادن کشورها استفاده می‌شود و هر کشوری بتواند تولید مستقل دارو داشته باشد می‌تواند جلوی استفاده از این حربه را بگیرد. پس از انقلاب اسلامی به این موضوع توجه شد و پیشرفت بسیاری کردیم، اما باید این موضوع را بیشتر در نظر بگیریم و بتوانیم داروهای بیشتری تولید کنیم. وی ادامه داد: اگر بتوانیم داروها را در داخل کشور تولید کنیم هزینه‌ها بسیار کاهش می‌یابد. بیش از 95 درصد از داروها را در داخل تولید می‌کنیم و تنها 5 درصد آن را به صورت فرآورده وارد می‌شود. هزینه ارزی که بابت 95 درصد تولید داخل خود می‌دهیم کمتر از ارزی است که بابت این 5 درصد می‌دهیم.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: در تحریم ایران گرچه می‌گویند دارو را تحریم نکردند، اما هنگامی که بانک‌های کشور تحریم شدند نتوانستیم دارو وارد کنیم و مشکل پیدا کردیم. مصطفوی افزود: در دنیا بیشترین سود از قاچاق مواد مخدر، سپس اسلحه و بعد از آن دارو است. پس دارو را به عنوان یک محصول استراتژیک باید در نظر بگیریم و باید از آن پشتیبانی شود. امیدوارم دولت تحقیقات و تولیدات دارویی را توسعه داده و مد نظر قرار دهد.