انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
مصرف بالای لبنیات موجب کاهش خطر دیابت نوع دو می شود - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: تغذیه و طب سنتی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=11)
+--- موضوع: مصرف بالای لبنیات موجب کاهش خطر دیابت نوع دو می شود (/showthread.php?tid=2538)



مصرف بالای لبنیات موجب کاهش خطر دیابت نوع دو می شود - سعیده - 1393 / 10 / 15

محققین به دنبال تست این هستند که آیا مصرف ماست می تواند مانع از دیابت نوع دو شود. پیش از این آن ها دریافته بودند که مصرف زیاد لبنیات موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری ها شود. این مطالعه در مدرسه پزشکی هاروارد صورت گرفته است. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل ازmedicalxpress، این مطالعه اطلاعات مربوط به مصرف لبنیات و سلامتی را در بیش از 195000 مرکز بهداشت حرفه ای طی چندین دهه جمع آوری کرده است، مدت زمانی که طی آن تقریبا 15000 شرکت کننده به دیابت نوع دو مبتلا شده اند. محققین در این مطالعه دریافته اند که مصرف زیاد ماست موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو می شود و این یافته ها بر اهمیت استفاده از ماست به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم تاکید دارد. اطلاعات این مطالعه به دلیل داشتن جامعه آماری بزرگ، پیگیری طولانی مدت و جمع آوری اطلاعات متعدد روی این رژیم، شیوه زندگی و سلامتی بسیار مهم است. همان طور که می دانیم دیابت درمان نشده منجر به افزایش سطح گلوکز خون و در نتیجه آسیب های بافتی می شود. در این مطالعه آن ها در ابتدا دریافتند که بین مصرف کلی لبنیات و خطر ایجاد دیابت نوع دو ارتباطی وجود ندارد. سپس آن ها به مصرف هر کدام از تولیدات لبنی به تنهایی(شیر خشک، پنیر و ماست) پرداختند. آن ها دریافتند که در این میان مصرف ماست می تواند منجر به کاهش خطر ایجاد دیابت نوع دو می شود، آن ها در این مطالعه معیارهایی مانند سن، BMI و سایر بیماری های مزمن را در نظر گرفتند. در این مطالعه مشخص شده که مصرف یک وعده ماست در روز می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را به میزان 18درصد کاهش دهد. منظور از یک وعده غذایی ماست، نزدیک به 28 گرم ماست یا دو قاشق غذا خوری است. مطالعات پیشین نشان می دهد که کلسیم، منیزیم و برخی اسیدهای چرب در محصولات لبنی می تواند خطر دیابت نوع دو را کاهش دهد. این مطالعه نیز نشان می دهد که باکتری های پروبیوتیک موجود در ماست می تواند به حفظ تعادل بین چربی ها و آنتی اکسیدان ها در افرادی با دیابت نوع دو کمک کند.