انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
با حضور وزیر بهداشت، برگزاری جلسه کمیته ملی سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: با حضور وزیر بهداشت، برگزاری جلسه کمیته ملی سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی (/showthread.php?tid=2389)



با حضور وزیر بهداشت، برگزاری جلسه کمیته ملی سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی - سعیده - 1393 / 9 / 24

به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از روابط عمومی بیمارستان فارابی، برنامه ملی غربالگری تنبلی چشم برای خردسالان ایرانی ، با حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت در اولین جلسه کمیته ملی سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این جلسه که روز پنج‌شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ با حضور اعضای کمیته ملی سلامت چشم و پیشگیری از نابینائی در سالن کنفرانس مرکز تحقیقات چشم‌پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد، دکتر سید فرزاد محمدی مدیر برنامه پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت ضمن ارائه تقویم مناسبتی این کمیته در سال ۹۴-۹۳ گفت: سعی داریم طبق نظر مقام محترم وزارت، جلسات کمیته ملی را به‌طور چرخشی در سازمان‌ها و انجمن‌های فعال درزمینهٔ سلامت بینایی برگزار نماییم تا ضمن آشنایی بیشتر از نظرات آن‌ها بهره‌مند شویم.
دکتر محمدی تشکیل این کمیته را فرصتی مغتنم برای خدمت در جهت ارتقای سطح سلامت بینایی در کشور دانست و گفت: در این کمیته از همه سازمان‌ها و نهادهای فعال درزمینهٔ چشم‌پزشکی و علوم بینایی دعوت به‌عمل‌آمده تا از نظرات آن‌ها استفاده شود. وی هم‌چنین با اشاره به حمایت وزیر بهداشت از این کمیته افزود: قبول ریاست این کمیته توسط دکتر هاشمی فرصتی مناسب را در اختیار این کمیته قرار داده است تا اقدامات ماندگاری درزمینهٔ سلامت بینایی انجام شود. دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت که ریاست کمیته ملی سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی را بر عهده دارد ضمن اشاره به همکاری سازمان بهزیستی و رسانه ملی در طرح ملی غربالگری تنبلی چشم گفت: افزایش آگاهی مردم موجب شده تا والدین غربالگری تنبلی چشم را همانند واکسیناسیون برای کودکانشان ضروری بدانند.
دکتر هاشمی افزود: در حال حاضر شبکه بهداشتی و بهورزان ۲۳ میلیون جمعیت روستایی را تحت پوشش دارد و افراد را از بدو تولد تا پایان عمر مراقبت می‌کنند. کمیته ملی سلامت چشم باید برای این بخش برنامه داشته باشد. می‌توان بهورزان را برای غربالگری بینایی آموزش داد. در سطح ۲ هم پزشکان عمومی و پزشکان خانواده راداریم که می‌توان آن‌ها را برای این سطح آموزش داد. وی به یکی از برنامه‌های طرح تحول نظام سلامت اشاره نمود و گفت: در حوزه بهداشت مهم‌ترین طرحی که داریم برای ۱۰ میلیون جمعیت حاشیه شهرها است به ازای هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر، ۴ کارشناس سلامت در نظر گرفته‌شده است که طی یک دوره ۶ ماهه آموزش‌دیده مراقبت از جمعیت را بر عهده می‌گیرند و بیماری‌هایشان را ثبت می‌کنند. وزیر بهداشت گنجاندن غربالگری بیماری‌های چشم در دوره آموزشی این کارشناسان سلامت را یکی دیگر از راهکارهای موردتوجه کمیته ملی سلامت چشم دانست و گفت: اگر بتوانیم خدمات اپتومتری را در بیمه وارد کنیم می‌توان به‌عنوان سطح ۲ ارجاع از آن استفاده کرد.وی افزود: با این مدل می‌توانیم سیستم شبکه را کامل کنیم. این مدل مبتنی بر پزشک نیست درنتیجه هزینه آن کمتر و پوشش آن بیشتر خواهد بود.وزیر بهداشت گفت: در مورد شهرهایی مانند تهران مدل فرق می‌کند. می‌توان از ظرفیت ۳۷۵ سرای محله و خانه سلامتی که تمام جمعیت تهران را تحت پوشش‌دارند استفاده کرد. حداقل این است که در این سراها اپتومتریست بگذاریم و کارشناسان سلامت پس از غربالگری افراد مشکل‌دار را به این سراها ارجاع کنند.
دکتر هاشمی مزیت این مدل را ایجاد شبکه‌ای پیوسته در کشور دانست که ظرفیت زیادی برای انجام کارهای سلامت‌محور دارد و سیستم ارجاع مناسبی را در آن نمی‌توان طراحی کرد. وی توصیه کرد: دبیرخانه کمیته ملی سلامت چشم با همکاری مرکز گسترش شبکه در این بسته سلامت تعریف‌شده، آموزش سلامت بینایی را هم بگنجاند. وزیر بهداشت در مورد ارتقاء آگاهی و توانمندسازی مردم نیز گفت: باید از فرصت‌های آموزش‌وپرورش حداکثر استفاده را کرد. خوشبختانه وزیر آموزش‌وپرورش در این زمینه اعلام آمادگی کامل کرده است و عمده برنامه‌های ما در آینده بر اساس ظرفیت‌های آموزش‌وپرورش و ۱۲ ونیم میلیون نفر دانش‌آموزی است که با والدینشان نصف مردم ایران را شامل می‌شوند.