انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
امکان بهبود بیماری آب سیاه با نانو ساختارهای پپتیدی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: امکان بهبود بیماری آب سیاه با نانو ساختارهای پپتیدی (/showthread.php?tid=2163)



امکان بهبود بیماری آب سیاه با نانو ساختارهای پپتیدی - سعیده - 1393 / 8 / 26

محققان با استفاده ازنانوساختارهای پپتیدی موفق به ایجاد 'کانال شلم' در چشم موش های مبتلا به بیماری آب سیاه شدند، با این کار فرآیند درمان این بیماری تسهیل می شود. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن موفق به کشف عامل جدیدی برای بروز بیماری آب سیاه (گلوکوم) در حیوانات شدند که می توان از آن برای تولید قطره های جدید چشم استفاده کرد، محققان معتقداند که نتایج یافته های آن ها برای درمان بیماری آب سیاه مهم است. آب سیاه بیماری است که می تواند منجر به کوری شود، به دلیل اطلاعات کم درباره این بیماری، روش های درمانی اندکی برای آن پیشنهاد شده است.
در این بیماری، سیالات موجود در داخل چشم، به سختی می توانند از کره چشم خارج شوند به همین دلیل فشار زیادی روی چشم وارد شده و در نهایت موجب آسیب دیدگی سلول ها و در نهایت از بین رفتن اعصاب چشم می شوند. در واقع گرفتگی خروجی های چشم موسوم به کانال شلم موجب تجمع سیالات در چشم می شود،در این پژوهش، محققان نشان دادند که واحدهای سازنده مولکولی برای ایجاد کانال های خروجی ضروری هستند؛ با این کار می توان شرایط را برای ایجاد کانال خروجی فراهم کرد.
سوزان کواگین، مدیر موسسه تحقیقاتی بیماری های چشم در دانشگاه فینبرگ، درباره این پروژه می گوید: این یک گام بزرگ به سوی شناخت بیماری است که بینایی 60 میلیون نفر را در جهان از بین برده است، ما از نتایج این پژوهش می توانیم برای ارائه روش های درمانی جدید استفاده کنیم. وی بیان کرد: هدف ما این است که رگ ها و کانال هایی برای درمان بیماری آب سیاه در چشم ایجاد کنیم. استاپ از محققان این پروژه می گوید: ما نانوساختارهای پپتیدی تولید کردیم که پتانسیل برهم کنش با گیرنده های مختلف را به طور همزمان دارا است.
وی بیان کرد: با این کار فرآیند درمان تسهیل می شود، تصور کنید که بتوان کانال های شلم را در هر زمان روی چشم بیمار ایجاد کرد، با این کار می توان فشار را روی چشم بیمار کاهش داد، نتایج این پروژه ما را به ساخت قطره های چشمی جدید امیدوار کرده است. محققان این پروژه مسیر سیگنال دهی جدیدی در کانال های شلم سالم یافته اند که برای رشد این کانال ها ضروری است، فقدان پروتئین های لازم برای این سیگنال دهی منجر به توقف رشد کانال ها می شود. نتایج این پژوهش در نشریه Journal of Clinical Investigation منتشر شده است.