انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
تکنیک جدید درمان سرطان چشم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: تکنیک جدید درمان سرطان چشم (/showthread.php?tid=1930)



تکنیک جدید درمان سرطان چشم - حسین - 1393 / 7 / 27

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵
صفحه نخست » علمی، فرهنگی، هنری
تکنیک جدید درمان سرطان چشم
محققان امریکایی، تکنیک جدیدی را برای درمان نوعی سرطان چشم موسوم به رتینوبلاستوما یا تومور شبکیه ارائه داده‌اند که مانع از نابینایی یا مرگ در کودکان مبتلا به شکل‌های پیشرفته این بیماری می‌شود.
تدبیر24: طی سال‌های اخیر، تکنیک «شیمی‌درمانی تزریق عروق چشمی» برای درمان این سرطان ارائه شده که در آن کاتتر ریزی در داخل عروقی فرو برده می‌شود که جریان خون و شیمی‌درمانی را مستقیما به داخل چشم و تومور می‌برد. این درمان که اواخر دهه 1980 ارائه شد، کارآیی درمان چشم را ارتقا و عوارض جانبی را کاهش می‌دهد.

با این حال، بسیاری از کودکان مبتلا به رتینوبلاستوما نامزدهای خوبی برای تجربه‌کردن این تکنیک نیستند چون کاتترها در مقایسه با شریان‌های کوچک، بزرگ بوده و جریان‌یافتن خون به چشم را محدود می‌کنند. این امر موجب بروز نوعی فشار می‌شود که جریان خون و شیمی‌درمانی را از چشم و تومور دور می‌کند.

محققان در بیمارستان سینسیناتی، «تکنیک همجوشی دو کاتتر» را ارائه داده‌اند که شامل متورم‌کردن بالنی ریز در عروق کاروتید خارجی است تا مانع از بروز فشار شود و جریان‌یافتن مواد شیمی‌درمانی و خون به چشم و تومور را تضمین کند.

دانشمندان با اعمال دارویی به نام verapamil تکنیک خود را ارتقا دادند چون این دارو جریان‌یافتن مواد شیمی‌درمانی به تومور را افزایش می‌دهد و توانایی تومور در پمپاژکردن این مواد به بیرون (پیش از عملکرد آن‌ها روی تومور) را مسدود می‌کند. این تکنیک ایمن و کارآمد بوده و برای ارائه شیمی‌درمانی به چشم به ویژه در بیماران مبتلا به رتینوبلاستوما (که نمی‌توانند از درمان همجوشی معمولی استفاده کنند) قابل‌ اعمال است.

از 19 چشم متعلق به 17 بیمار در این مطالعه، 11 چشم با شیوه جدید نجات یافتند. با این حال، مطالعات بیشتری روی تکنیک جدید دو کاتتر ادامه دارد و مزیت‌های آن باید در تحقیقات بالینی بزرگ‌تر تایید شوند.

جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Neurointerventional Surgery منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا