انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
قرار دادن عنبیه رنگی جدید در داخل چشم غیر علمی است - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: قرار دادن عنبیه رنگی جدید در داخل چشم غیر علمی است (/showthread.php?tid=1661)



قرار دادن عنبیه رنگی جدید در داخل چشم غیر علمی است - سعیده - 1393 / 6 / 18

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص عمل جراحی تغییر رنگ چشم با جراحی گفت: قرار دادن عنبیه رنگی جدید در داخل چشم غیر علمی بوده و به دلیل عوارض و پیامدهای احتمالی خاص خود توصیه نمی‌شود. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا فرتوک‌زاده با بیان این مطلب در خصوص عمل پیوند چشم نیز گفت: تا این لحظه تلاش متخصصان در سراسر جهان به منظور پیوند کامل چشم از فردی به فرد دیگر نتیجه نداشته و فقط پیوند قرینه قابل انجام است. برای سایر بخشهای چشم از جمله اعصاب چشمی، شبکیه و عنبیه تا این لحظه اقدام پیوندی موثری در ایران و جهان انجام نشده است. وی در ادامه سر درد، چشم درد، سنگینی چشم و پیشانی، خستگی و کلافگی را مهمترین پیامدهای استفاده نکردن از عینک عنوان و خاطرنشان کرد: عوارض خاموش ضعف چشم و متعاقب آن استفاده نکردن از عینک بی‌شک اثرات قابل ملاحظه‌ای در زندگی فردی و جلوگیری از پیشرفت اجتماعی ایجاد می‌کند.
این فوق تخصص قرنیه با تاکید بر اینکه روش لازک یکی از راه‌حل‌های اصلاح نمره عینک با نتایج موثر، دقیق و آخرین فن‌آوری موجود برای اصلاح نمره عینک است گفت: در گذشته از تیغ الماس جهت ایجاد برش روی قرینه و اصلاح عیوب انکساری چشم به طور دستی استفاده می‌شد، همچنین لیزیک نیز روشی بود که با ایجاد بررشی در قرینه و دو لایه کردن آن توسط ابزار مخصوص با تراشیدن لایه زیرین قرینه، بیمار را از عینک بی نیاز میکرد که این روش نیز عوارض خاص خود را به همراه داشت. وی افزود: در روش لازک سطح قرینه با اشعه لیزر تراشیده می شود. سپس با دارویی مخصوصی که درد و عوارض عمل را کاهش می‌دهد آغشته خواهد شد. به گفته دکتر فرتوک زاده، افراد بالای 18 سال در شرایطی که در طول یک سال گذشته تغییری در نمره عینک خود نداشته باشند می‌توانند کاندیدای مناسبی برای عمل رفع عیوب انکساری چشم و حذف عینک یا لنز طبی با روش لازک باشند
این فوق تخصص پیوند قرنیه از انگلستان، گفت: احتمال عوارض عمل بسیار کم است و مبتلایان به قوز قرینه از جمله بیمارانی اند که عمل لازک برای آنان توصیه نمی‌شود و ممنوع است؛ در غیر این صورت اگر فردی به دلیل ضعف چشم و داشتن نمره عینک و آستیگماتیسم نیاز به درمان داشته باشند تنها، ظرف مدت چند ثانیه به سادگی نتیجه می‌گیرند و می‌توانند پس از عمل عینک خود را بردارند. فرتوک زاده با بیان اینکه در این روش معمولاً چشم پانسمان نمی‌شود و به جای آن از لنزهای پانسمانی استفاده خواهد شد افزود: تقریباً چشم حالت عادی خود را دارد وپس از 48 ساعت امور عادی و روزمره زندگی قابل انجام خواهد بود. وی توصیه کرد افرادی که نیاز به عینک دارند ولی به دلایل مختلف تمایلی به استفاده از آن ندارند می‌توانند با عمل لازک از عوارض و پیامدهای عینک نزدن فاصله بگیرند. اما اگر فردی با عینک از زندگی خود رضایت دارد توصیه نمی‌کنیم که عمل لازک انجام دهد.
معاون آموزش طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با فناوری‌های جدید و دقت بالای تکنیک لازک، جراحان قادر خواهند بود تا دید دقیق ده دهم (10 از 10) را به فرد بدهند. این افراد به طور معمول در آینده نیازی به استفاده مجدد از عینک ندارند مگر اینکه شماره چشم آنان بالاتر از عدد 7-8 باشد؛ این احتمال وجود دارد که در آینده دچار پیشرفت نمره عینک شوند و یا نیاز به استفاده مجدد از عینک با درجات پائین داشته باشند ولی درجات عینک زیر عدد 5 اغلب نتیجه صد در صد از عمل می‌گیرند. وی افزود: نیاز به استفاده از عینک ارثی و ژنتیکی است و عواملی مانند مطالعه، دیدن تلویزیون و... نتیجه‌ای در عینکی شدن افراد نخواهد داشت و اگر هم داشته باشد شاید حدود نیم نمره موثر باشد که قابل اغماض است.